Lájkolj, kattints, ossz!

Lájkolj, kattints, ossz!

Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!

Lassan 1 éve tart ez a csodálatos időszak, gondoltam mondok valamit. Nem megmondani akarok, csak röviden elmondani, hogy miért az alig-posztolás, mi a véleményem.

Annak ellenére, hogy továbbra is találni egész jó ajánlatokat, nem teszem ki. Inkább tényleg csak a “kihagyhatatlant” és inkább csak jelzés értékkel, hogy vagyunk még.
Egyszerűen azért, mert nem akarok biztatni senkit semmire. Valahogy politikamentesen (mert ugye ennek az egésznek a miértje meg a logikája inkább ott keresendő) meg lehetne próbálni beszélgetni normális hangnemben, de nem lehet. Kezdve ott, hogy menjünk, ne menjünk, vagy hogy a reptereken, repülőgépeken fokozottan figyelnek a tisztaságra. A jelenleg szabadon fogadó, esetleg 1 negatív PCR tesztet kérő országok még jobban odafigyelnek. Vagy kinek és hol lenne legnagyobb szüksége a turisták pénzére, vagy épp kinek adnánk inkább szívesen. Nem mondom meg mennyi volt itthon egy wellness hétvége és milyen volt a minősége egy vacak 4* hotelban mondjuk Isztambulban ehhez képest. Látjuk mi megy a fórumokon, kommenteknél a többi oldalon ugye? Ez köszi, de nem kell. Elképesztően feszültek vagyunk, tudjuk miért. Tudjuk, hogy milyen bezárva lenni a 10. emeleten 50 nm-en, és hogy éli meg egy medencés villában szép nagy birtokkal a tehetősebb réteg. Aki akar oltasson, aki nem akar, ne zsarolják. Nem kell szítani itt is egy-egy poszt alatt. Maradunk tisztelettel az utazásoknál, élményeknél. Ha meg valaki menni akar, ügyesen, okosan és biztonságosan hadd menjen.
Szóval nem, nem akarok biztatni és főleg nem leutazhatatlan utakat posztolni! Folyamatosan felbukkannak a 160 eurós Barcelona-Miami, vagy Budapest-Tokió 380 euró, esetleg Bécs-Phuket vagy Kuala Lumpur 360 eurós jegyek. Ja és közvetlen Budapest New York is 100 000 Ft alatt volt a LOT-nál többször is. Na de mikor lehetne menni ezekbe az országokba már normálisan? Tavasszal azt mondtuk őszre jó lesz, ősszel majd hogy télen stb. De még mindig nem jó. Nyilván meg lehet venni, és ha törlésre kerül lehet harcolni a társaságokkal, meg a közvetítőkkel, csak elég kitartás kell hozzá. Hozzáteszem, nekem a leggyorsabban, gördülékenyebben a Scoot társasággal ment, ami fapados. A legnehezebben pedig az Air France-al. Ja egy chargeback is volt, közel 6 hónappal. Én úgy vagyok vele, inkább az én számlámon álljon a pénz. Jó a társaságok nagy részénél lehet egyet vagy többet módosítani, vagy vouchert kérni, na de mire és mikorra módosítunk? Meg ezeket lejárattal adják.
És nem, továbbra sem teszem ki 180-200 ezerért Cancunt, ahová lehet menni szabadon, mert az meg nem jó ajánlat. Főleg ha mondjuk USA átszállás, vagy épp KLM és most hozzá kell csapni fene tudja hány meg milyen tesztet oda-vissza az amszterdami átszállás miatt. Volt Cancun 230-250 eur környékén is már Madridból vagy épp Amszterdamból, de a csatlakozásokat ki tudja most kiszámolni? Napokat tologatnak, ha épp mennek a fapadosok. Normál esetben tök jó egy kis városnézés előtte-utána 1-1 nap mondjuk Londonban vagy Barcelonában, de most nem annyira lehetséges.
Aki megengedheti magának, vagy gyakorlottabb az úgyis megtalálja a lehetőségeket. Van az a pont, amikor mindegy, csak ki lehessen szakadni kicsit ebből a rémálomból. Aki meg kevésbé jártas, inkább kérjen segítséget, akár tőlünk is. Olvastam az egyik oldalon, hogy szegény ember lecsapott egy DK Ázsiai ajánlatra, mert nászútnak micsoda élmény lenne, de sajnos nem volt tisztában a szabályokkal. Ráadásul a csomagban előre fizetős szállás volt. Kapott is hideget-meleget, lehülyézték rendesen, egyrészt mert akart utazni, másrészt meg nem nézett utána hogy lehet-e. Ugye ha nem engednek be, de a repülő megy, az sima bukta. Őket inkább segíteni kellene, ne akarjunk már pár +$-t keresni az affiliate linkjeinkkel. Főleg most nem szép dolog nem tájékoztatni a közönséget. Ez most nem arról szól, hogy el tudom-e adni az én termékemet kicsit drágábban de jó marketinggel, holott tudom hogy máshol ugyanez kicsit olcsóbb. Képzelhetjük hogy érzi magát az, akinek egy ilyen az élete útja! Tudom, mindenkinek meg kell élnie valahogy és sokaknak nem egyszerű, de ne azzal kereskedjünk hogy gyakorlatilag megvezetünk másokat!
Nekem az elmúlt évben 5+1 út törlésem volt, a legutóbbi épp jövő hónapban lett volna esedékes. Ebből 4 tengerentúl, a +1 meg ráhordó. Fosul is vagyok. A főnök óvatosabb volt, neki 2 bukója volt, az igazgató meg éppen hazaért tavaly Seychelle-ről, azóta inkább házat csinosít. Biztosan másoknak rosszabb volt, de sokaknak viszont sikerült valamit összehozni mikor lehetett.
Ti hogy vagytok?

Majd a hatalmasok eldöntik mikor és hogy lehet szabadon és normális körülmények között és vállalható feltételekkel.
Addig is kitartást magunknak!part

Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!

Nincs hozzászólás

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..