Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!
Vereckeihago

Kárpátaljai falusi turizmus!
Egyik olvasónk küldött pár infót a saját lakóhelyéről! Amennyiben szeretnétek falusi turizmusra menni a Nagy-Magyarország területére, akkor ajánljuk a kárpátaljai Beregdédát, a mai Ukrajna területén lévő 2051 fős többségében magyarok lakta falut.
 
Invitáló:
Beregdédai Falusi Turizmus – Kárpátalja
A Beregdédai Falusi vendégfogadók 2018-ban is szeretettel várják a Kárpátalját megismerni akaró vagy visszalátogatni vágyó csoportok jelentkezését. Látogatásának, itten-létének válassza biztos pontként Beregdédát, e magyarlakta településén a házigazdák vendégszeretetére számíthat.
 
Ajánlatunk:
szállás: – magyar családok vendégházakban.
étkezés: – félpanziós ellátás (reggeli, est ebéd, tájjellegű, házias ételek, sütemény, házi bor, pálinka).
Programszervezés, idegenvezetés, menü: – előre, Önökkel egyeztetve.
A falunkból csillagtúraszerűen bejárható egész Kárpátalja idegenvezető segítségével.
 
kárpátalja
kárpátalja
Kérjük, hogy juttasa el felhívásunkat ismerőseihez, barátaihoz.
Tisztelettel:
Homoki Szilvia
Beregdédai Falusi Turizmus szervezője.
 
Mobil : 06-20-804-84-35
email: homokiszilvia@freemail.hu,
 
Beregdédai Falusi turizmus 2003-tól alakult Homoki Szilvia vezetésével. Kárpátalja e magyarlakta településén a házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden idelátogató. A falunkból csillagtúraszerűen bejárható egész Kárpátalja (a mai Ukrajna) idegenvezető segítségével megtekinthetjük a vidék nevezetességeit, emlékhelyeit, betekintést kapunk az itt élő magyarság mindennapi életébe, megismerjük hagyományaikat, szokásaikat.
Beregdéda, a magyar államhatártól (Beregsurány) határtól 3 km-re. Az út során Kárpátalja területén helyi, magyar nyelvű idegenvezető áll a csoport rendelkezésre. A napi programok kellemes fáradtság-érzését hangulatos, helyi jellegzetességű családi vendéglátó házakban pihenhetik ki kedves vendégeink.
 
Szolgáltatásainkat ajánljuk mindenki számára, akik szeretnék megismerni Kárpátalja csodálatos tájait, természeti kincseit, a magyarság történetében kiemelkedő helyet, elfoglaló emlékhelyeit, kulturális hagyatékait. Várjuk, akik a történelmi korok megidézésével egyetemben pihenni, baráti kapcsolatokat kialakítani, szórakozni, a helyi gasztronómia ízeit kóstolgatva a dédai magyarok vendégszeretetét kívánják élvezni, valamint betekintést szeretnének nyerni a kárpátaljai magyarok mindennapjaiba.
 
Szükséges úti okmány: érvényes ÚTLEVÉL.
 
Ukrajna hivatalos pénzneme a Hrivnya.
 
Vendéghivogató.
A Beregdédai Falusi Turizmus szövetség évente megrendezi a „Beregdédai Rózsafesztivált”, vendégek és turista csoportok számára hagyományőrző rendezvényként Május 1-re „Május fa” állítást szervezünk.
Többnapos programokat készítünk.
Szolgáltatásaink:
Szállás: Magánházaknál, Beregdéda községben, ahol a lakosság 85%-a magyar, jelenleg 10 családi ház fogadja az érkező vendégeket,a családoknál 2-3 ágyas szobák fogadják az utasokat. Fürdőszoba hideg meleg vízzel, angol WC, WIFI, hűtőszekrény rendelkezésre áll. Az autóbusz az utasokat minden esetben a vendéglátó családoknál a ház előtt teszi le, és veszi fel.
 
Ellátás: reggeli és kétfogásos vacsora (félpanziós ellátás) a vendéglátók házában, ahol tájjellegű, házias ételekkel várják a vendégeket a magyar konyha íz világát tükrözve, és a jellegzetes ukrán nemzeti ételek megismerése. Igény szerint uzsonnacsomagot is készítünk.
Vendégeink számára igény szerint búcsúestet szervezünk, ahol fellép az község gyerek tánccsoportja és kiállítás – vásárt rendezünk a helybéliek biotermékeiből.
Vendégeinknek segítséget nyújtunk már az Ukrán határra érkezve a hivatalos okiratok elrendezésében, hogy minél kevesebb időt keljen a vámon várakozni.
 
Látnivalók a közelben:
A Munkácsi vár nemcsak Kárpátalja legismertebb műemléke, hanem mind történelmi, mind építészeti szempontból a magyar kultúra örök értékű kincse, melynek nevét Zrínyi Ilona tette halhatatlanná.
szineveri-to
 
A Szinevéri-tó vidékünk legnagyobb természetes kelet-kezésű tava. A Talabor egyik forráságán a folyómeder hegyomlás általi elzáródása révén kialakult tó a Szinevéri Nemzeti Park északi részén, 989 m magasan található.
 
Az Ungvári vár a magyarok egyik legfontosabb erődítménye volt. Erről tanúskodik az is, hogy amikor 1086-ban a besenyők betörtek vidékünk-re, az összes településeket elfoglalták és felperzselték, de a várat bevenni nem tudták.
1970-ben nyílt meg az Ungvári várhegy déli oldalán a kárpátaljai szabadtéri néprajzi múzeum, amely megőrizte a kárpátaljai faépítészet legjellegzetesebb emlékeit, azok szinte minden típusát.
 
Ungvár után, az Uzsoki-hágó felé vezető úton jobbról, csodálatos kiszögelésben igazi strázsaként tornyosul a völgy fölé a középkori Nevickei várrom, mely egykor a hágóhoz vezető utat őrizte.
Huszti_vár
 
A Huszti fellegvár „bús dülledékein” magunkba szívhatjuk a múlt fuvallatát és gyönyörködhetünk a Máramarosi bércek és a Tisza nyújtotta nem mindennapi látványában.
 
 
Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!

Nincs hozzászólás

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..