Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!
csiki-manufaktura
csiki-manufaktura

Csíki sörgyár Csíkszentsimon

Ha szereted a Csíki sört, vagy ha még nem ismered, és szeretnéd megkóstolni akkor utazz el Erdélybe, és látogasd meg az igazi csíki sörgyárat.

Köszönhetően a wizz-nek és az olcsó repjegyeknek amivel Erdély 1 órán belül elérhető, meglátogathatjátok az igazi, csíki sörgyárat. A sörgyár Csíkszentsimonban található és így néz ki, ezt a képet még nem mi csináltuk, nem maradt rá időnk, mert a kapun belül már csapolták nekünk a sört :)

csiki-manufaktura
csiki-manufaktura

A sörkedvelők regisztráció után, amit itt tehetnek meg, kapnak  egy visszahívást és egy időpont ajánlatot, amikor mehetnek. A nyáron hetekkel előbb kellett időpontot foglalni, akkora a túljelentkezés, most elég ha csak pár nappal előbb gondoltok rá.

sörgyár
sörgyár

És akkor a lényeg: Ebből a 3 lehetőségből választhatsz.

1. Minden vendéget, aki Székelyföldön él vagy Székelyföldön jár, ingyen körbevezetik a Manufaktúrában. A sör is a ház ajándéka! Ez az ajánlatuk 2017. év végéig szól. Ez 1 órás program amiben megmutatják hogy hol gyártják a sört, miből készül, és hol tárolják. A végén a bárban megkóstolhatod a frissen csapolt csíki sört.

2. Részletes látogatás és a használt technológia ismertetése + paraszttál (székely „disznóság”) + korlátlan sörfogyasztás. Ez a program 55 Ron/fő, cserében 2 órán keresztül ehetsz, ihatsz a gyárban.

3. Részletes bejárás és a használt technológia ismertetése + cipóba rejtett csülök kemencében sütve torma és fokhagyma mártással + korlátlan sörfogyasztás. Ez a program 65 Ron/fő, de szintén 2 óra, és csülköt ehetsz, csíki sörrel :)

sörgyár bemutató
sörgyár bemutató

A körbevezetés természetesen magyarul történik, így bárki megkérdezheti ami érdekli, és esetleg nem volt róla szó.

Csíki mennyország
Csíki mennyország

Itt tárolják a tiltott csíki söröket, mielőtt kiszállítják.

Később a bárban kellemes zeneszó mellett mindenki ihat annyi sört amennyit szeretne, természetesen azért a látogatási időt be kell tartani.

A végén van lehetőség ajándékokat vásárolni, valami apróságot érdemes hozni, hogy ne csak a sörre emlékezzünk :)

Ha esetleg úgy döntesz hogy nem  szeretnél elutazni, Csíkszentsimonba (amit nagyon rosszul tennél) akkor itthon is megkóstolhatod ezt a finom nedüt, igaz nem frissen csapolva, de egy rekesszel házhoz is szállítanak ha kéred. Rendelni tudsz a csikisör weblapján amit a linkre kattintva érsz el.

Ossza meg ismerőseivel, utazzon mindenki okosan!

Nincs hozzászólás

Hagyj üzenetet